Dřínová ovocná šťáva s 15% podílem ovoce

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

Dřinky obsahují vitamin C, uvádí se 100 až 300 mg vitamínu C na sto gramů plodů. Dále obsahuje vitamín P, provitamín A, pektiny, ovocné kyseliny, především kyselinu jablečnou, cukr, třísloviny a minerální látky.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem
Varianta
55 Kč    
Kategorie Arménské speciality
Záruka 1 rok
 

Dřinky 

Dřinky obsahují vitamin C, uvádí se 100 až 300 mg vitamínu C na sto gramů plodů. Dále obsahuje vitamín P, provitamín A, pektiny, 1,5 – 3% ovocných kyselin, především kyselinu jablečnou, 7 – 9% cukru (kulturní odrůdy i více), třísloviny a minerální látky. Jeho semena obsahují až 34% oleje. Díky vysokému obsahu vitamínu C jsou dřínky výborným doplňkem stravy a to zvláště v zimě.

Dřín prospívá při žaludečních a střevních obtížích. Nálev z květů se v lidovém léčitelství používal pro snížení horečky. Zralé plody dřínu mají sladkokyselou chuť připomínající švestky, která je poměrně příjemná a dají se jíst i syrové.

Plody dřínu obsahují jen málo pektinů, proto je vhodné je při tvorbě marmelád míchat s jiným ovocem. Nejlépe se hodí do míchaných kompotů spolu s jeřabinami, brusinkami a borůvkami. Také jej můžete použít jako přílohu ke zvěřině a drůbeži, či z něj udělat omáčku.

 

Nutriční hodnoty na 100 ml:

Energetická hodnota:

238/56

kJ / kcal

Bílkoviny:

 

g

Sacharidy:                    

14

g

-          z toho cukry:

  9,7

g

Tuky:                      

  0,1

g

-          z toho nasycené mastné

 

g

-          kyseliny:

  0,0

g

Sůl:

  0,0

g

 

 

 

 

 

Vyhledávání dle parametru přirozeně bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.   Seznam používých cookies: CookiesOK, externalFontsLoaded, informationBanner, pcart, NOCACHE, PHPSESSID, affiliateUniqueAccessId, displayDesktop, SRV_ID.