Akce na bylinné čaje

Rýže kulatozrnná loupaná

od 24 Kč od 4 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Již samotný název kulatozrnná rýže napovídá, že tvar zrnka má kulatý tvar. Po uvaření zůstává lehce lepkavá. Je vhodná především do rýžových nákypů nebo k přípravě mléčné rýže.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
24 Kč
Gramáž: 1 kg
Skladem
42 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
218 Kč

Detailní popis produktu

Rýže jejíž zrníčka mají kulatý tvar. Po uvaření zůstává lehce lepkavá. Vhodná především do rýžových nákypů nebo k přípravě mléčné rýže.

Vyzkoušený recept:

Vaše malá zkouška trpělivosti s lahodným výsledkem, který opravdu stojí zato!

280 g kulatozrnné rýže

4 stroužky česneku

35 g parmazánu

2 ks malé šalotký

20 g čerstvého zázvoru

----------------------------

1 hrst petrželové natě

1 ks čerstvé chilli papriky

2 ks kuřecích stehen

1 bobkový list

Nové koření, celý pepř

----------------------------

Olej

Vývar (ze stehen)

----------------------------

Hladká mouka

Vejce

Strouhanka

Příprava

 

Kuřecí stehna podusíme v osolené vodě s bobkovým listem, pepřem a novým kořením do měkka. Poté vykostíme a nasekáme nadrobno spolu s petrželovou natí a chilli papričkou zbavenou jadérek. Směs spojíme pár kapkami oleje a dosolíme.

Ve větším množství oleje zpěníme nadrobno nasekanou šalotku, česnek a zázvor a přidáme propranou rýži. Celé restujeme cca 3-4 minuty. Přilijeme vývar z masa a rýži za stálého míchání uvaříme do měkka. Poté promícháme s parmazánem. Z vychladlé hmoty tvoříme mokrýma rukama kuličky, které plníme masovou směsí, obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme. Podáváme s pikantními omáčkami a zeleninovým salátem.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1496 / 357

kJ / kcal

Bílkoviny

7,5

g

Sacharidy                     

77,0

g

- z toho cukry

0,3

g

Tuky                    

0,6

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,1

g

Sůl

0,01

g

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: