Jáhlové vločky, instatní

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Jáhlové vločky mají stejné množství živin jako samotné jáhly. Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Patří mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem.

 

               

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
Varianta
22 Kč 205 Kč od 22 Kč    
Kategorie Vločky
Záruka 1 rok
 

Jáhlové vločky instantní

                Výborné a lehké jáhlové vločky jsou užitečné díky snadné stravitelnosti i rychlé přípravě. Jsou především vhodné pro přípravu chutné instantní kaše, přidávají se do polévek, domácího pečiva či jogurtů. Jáhlové vločky mají stejné množství živin jako samotné jáhly a proto jsou zdravý prospěšné.

                Jáhly jsou vysoce výživná a bezlepková potravina plná zdraví prosperujících látek. Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Jáhly též patří díky vysoké hladině vlákniny mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem vhodné pro redukční dietu.

                Obsažený křemík je významný antioxidant, který je důležitý pro podporu růstu a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů, které když jsou málo vyživeny, trpí zvýšenou lámavostí, křehkostí a vypadáváním, křemík jim opět dokáže navrátit sílu. Dále se křemík uplatňuje na zdravém vzhledu a pružnosti kůže, podporuje regeneraci svalové tkáně, vyznačuje se protizánětlivými účinky, urychluje hojení ran, podílí se na syntéze vitaminu B1 a působí preventivně proti osteoporóze.

                Jáhly se řadí mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové a zásadité. Dle čínské medicíny se zařazují do potravin, jež zahřívají. Vzhledem k tomu, že při vaření nevytvářejí sliz, jsou vhodné pro lidi, které trpí zahleněním dýchacích cest. Díky vysoké koncentraci živin, minerálních látek a vitaminů se konzumací jáhel posilují oči, ledviny, podporuje se rekonvalescence a prevence před tělesným vyčerpání. Díky vyššímu obsahu železa je vhodné doporučit konzumaci prosa a jáhel anemickým pacientům.

 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu) 

Energetická hodnota:

1540/364

kJ / kcal

Bílkoviny:

 11,0

g

Sacharidy:                    

 69,0

g

-          z toho cukry:

   4,0

g

Tuky:                      

   4,0

g

-          z toho nasycené mastné

-

g

-          kyseliny:

   1,0

g

Sůl:

   0,008

g

 

 

 

 

Vyhledávání dle parametru přirozeně bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: