Lavash Maxi (2 kusy)

Novinka Tip
Značka: ARAX
43 Kč 18 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Dvě tenké oválné placky tradičního arménského chleba, délka 60 cm a šířka 30 cm. Ideální k výrobě wrapů, pro sladké a slané pečení.

Detailní informace

Gramáž: 240 g
Skladem
43 Kč

Detailní popis produktu

Lavash (Lavaš) je nekynutý, tenký měkký chléb. Jde o tradiční pokrm arménské kuchyně, příloha i základ mnoha jídel. Je populární na Kavkaze, v Západní Asii a okolo Kaspického moře. Jde o nejrozšířenější chléb v Arménii a Íránu.

V Arménii již mnoho století po podzimní sklizni obilí pečou lavash na stěnách rozpálené hliněné pece, která se nazývá tandúr (arménsky tonir), a která je zapuštěna do země. Placky upečené ve velkém množství pak udržují v suchu a před konzumací zvlhčí vodou.

 Tip

Pár minut před konzumací placky mírně navlhčete kapkami pitné vody. Chléb bude tak houževnatější a lépe se vám do něj bude balit náplň.

 Zajímavost

Komise UNESCO roku 2014 zapsala lavash na seznam mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Nominován byl arménskými etnografy, podle nichž je bytostně spjatý s arménskou kulturou a historií, což získání zápisu potvrdilo.

 Složení

PŠENIČNÁ MOUKA, voda, jedlá sůl, propionan vápenatý (E282).

Určeno k přímé spotřebě. Hnědo-černé skvrny vznikají při pečení a nejsou na závadu výrobku. Pro delší trvanlivost baleno v ochranné atmosféře. Garantovaná doba spotřeby je minimálně 7 dnů od data dodání.

Objednávka vyššího počtu kusů tohoto produktu může ovlivnit délku dodání celé objednávky. Prosíme o shovívavost, každé objednávce se věnujeme individuálně a budeme vás v případě nutnosti kontaktovat. 

 Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku

Energetická hodnota
971 / 232
kJ / kcal
Bílkoviny
7,3
g
Sacharidy                    
47
g
- z toho cukry
0
g
Tuky                     
1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0
g
Sůl
1,49
g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Arménský chléb lavash
Záruka: 1 týden

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení