Lavash Maxi (2 kusy)

Novinka Tip
Značka: ARAX
39 Kč 16 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Dvě tenké oválné placky tradičního arménského chleba, délka 60 cm a šířka 30 cm. Ideální k výrobě wrapů, pro sladké a slané pečení.

Detailní informace

Gramáž: 240 g
Skladem
39 Kč

Detailní popis produktu

Lavash (Lavaš) je nekynutý, tenký měkký chléb. Jde o tradiční pokrm arménské kuchyně, příloha i základ mnoha jídel. Je populární na Kavkaze, v Západní Asii a okolo Kaspického moře. Jde o nejrozšířenější chléb v Arménii a Íránu.

V Arménii již mnoho století po podzimní sklizni obilí pečou lavash na stěnách rozpálené hliněné pece, která se nazývá tandúr (arménsky tonir), a která je zapuštěna do země. Placky upečené ve velkém množství pak udržují v suchu a před konzumací zvlhčí vodou.

 Tip

Pár minut před konzumací placky mírně navlhčete kapkami pitné vody. Chléb bude tak houževnatější a lépe se vám do něj bude balit náplň.

 Zajímavost

Komise UNESCO roku 2014 zapsala lavash na seznam mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Nominován byl arménskými etnografy, podle nichž je bytostně spjatý s arménskou kulturou a historií, což získání zápisu potvrdilo.

 Složení

PŠENIČNÁ MOUKA, voda, jedlá sůl, propionan vápenatý (E282).

Určeno k přímé spotřebě. Hnědo-černé skvrny vznikají při pečení a nejsou na závadu výrobku. Pro delší trvanlivost baleno v ochranné atmosféře. Garantovaná doba spotřeby je minimálně 7 dnů od data dodání.

Objednávka vyššího počtu kusů tohoto produktu může ovlivnit délku dodání celé objednávky. Prosíme o shovívavost, každé objednávce se věnujeme individuálně a budeme vás v případě nutnosti kontaktovat. 

 Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku

Energetická hodnota
971 / 232
kJ / kcal
Bílkoviny
7,3
g
Sacharidy                    
47
g
- z toho cukry
0
g
Tuky                     
1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0
g
Sůl
1,49
g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Arménský chléb lavash
Záruka: 1 týden

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.