Sůl Himálajská černá, jemná

59 Kč 6 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Himalájská černá sůl se těží v sopečných oblastech Pákistánu. Zde se jí říká Kala Namak. Má unikátní černo-růžovo-šedou barvu, která je ovlivněna obsaženými minerály, zejména železem. Himalájská sůl se používá především v letním období pro svůj ochlazující účinek.

Detailní informace

Gramáž: 1 kg
Skladem
59 Kč

Detailní popis produktu

Černá himalájská sůl, je zvláštním druhem nerafinované vulkanické směsi minerálů. Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu. Je bohatá na minerály, s vysokým obsahem železa nebo siřičitých složek se specifickou a velmi výraznou siřičitou vůní, která připomíná vajíčka.

Využijete ji nejen v indické kuchyni, ale také jako přísadu do salátů. Její zbarvení závisí především na zdroji, odkud pochází a rovněž způsobu zpracování vytěžené suroviny. Černá sůl může mít odstíny šedé, růžové, ale i béžové. Pro své složení s obsahem železa je černá sůl vhodná pro lidi, kteří trpí chudokrevností a nedostatkem železa.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.