Kuskus hrubý semolina

Velká zrníčka kuskusu vyrobeného ze semolinové mouky. Idální jako příloha k masovým pokrmům, drůbeži nebo do salátů.

Značka: ARAX
od 28 Kč od 24 Kč bez DPH od 5 Kč / 100 g
Kategorie: Kuskus a těstoviny
Záruka: 1 rok
Gramáž: 500 g
Skladem
28 Kč
24 Kč bez DPH
Gramáž: 5 kg
Skladem
255 Kč
222 Kč bez DPH

Jedná se o sušené bezvaječné těstoviny vyrobené ze semolinové mouky z tvrdé pšenice. Obsahuje uhlohydráty, vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, fosfor a železo.

Výroba kuskusu probíhá v dnešní době hlavně průmyslově napařováním mouky z tvrdozrnné pšenice, která se následně zpracovává do malinkatých kuliček. Tradiční ruční výroba kuskusu probíhá tak, že se rozprostře semolinová krupice, podle potřeby se přidá trocha mouky, vše se postříká slanou vodou, tak aby nebyl příliš vlhký a tvořil hrudky. Vzniklé hrudky se následně dlaněmi rozdrobí na milimetrové kuličky. Příliš malé hrudky se vyřadí a celý postup se opakuje, dokud není krupice připravená. Schnoucí krupice se časem spojí a utvoří zrníčka. Takto vzniklý kuskus se nechává uschnout na slunci.

Kuskus je rychlý na přípravu. Nevaří se, ale jen se zalije horkou vodou a nechá se odstát. Další jeho výhoda v kuchyni je, že má pestrou paletu využití. Může být nejen použit jako příloha k jídlu, ale dají se z něho udělat výborné saláty nebo slané či sladké pokrmy.

Za jeho domov se považuje Severní Afrika a Blízký Východ. Představuje základní surovinu národní kuchyně obyvatel v Maghribu, jež je označení pro arabské státy. Díky tedy arabským přistěhovalcům se postupem času kuskus rozšířil i do ostatních světadílů světa, kde se stal velmi populární.

Ideální jako příloha k masovým pokrmům, drůbeži nebo do salátů.

Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme odstát cca 5 minut.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1501/354

kJ / kcal

Bílkoviny:

12

g

Sacharidy:                    

70

g

-          z toho cukry:

2,5

g

Tuky:                      

1,9

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny:

0,5

g

Sůl:

 0

g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x