Fazole bílá malá
Fazole bílá se využívá především do polévek, studených salátů nebo jako příloha. Skvěle ji využijete také do pomazánek nebo nádivek. Obsahuje minerální látky jako je například draslík.
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Fazole bílá vyniká svou jemnou chutí. Využívá se především do polévek, studených salátů nebo jako příloha.
Skvěle z ní ale připravíte také pomazánky, kaše nebo i omáčky.
Návod na přípravu: Fazole namočíme alespoň na 8 hodin. Poté vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
O příznivých účincích konzumace fazole bílé na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota: |
1453/342 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
23,0 |
g |
Sacharidy: |
57,0 |
g |
- z toho cukry: |
5,1 |
g |
Tuky: |
1,2 |
g |
- z toho nasycené mastné |
|
g |
- kyseliny: |
0,2 |
g |
Sůl: |
0,03 |
g |
Vláknina: |
5,5 |
g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.