Chilli con carne

Chilli con carne


2 lžíce oleje
1 cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
2-3 cm chilli
2 lžičky červené papriky
2 lžičky kmínu
500g mletého hovězího masa
400-450ml hovězího vývaru
1 plechovka konzervovaných rajčat
1 lžička majoránky
2 lžíce rajčatové protlaku
1,5 - 2 lžíce třinového cukru
300g červených fazolí
100g kukuřice
sůl, pepř
1-2 kostičky hořké čokolády

jasmínová rýže k podávání

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a najemno nakrájený česnek. Poté najemno nakrájené chilli, kmín a červenou papriku. Smažíme cca 3 minuty, až se nám propojí všechny chutě.

Přidáme maso, opékáme cca 5 minut a rozdělujeme ho na menší kousky, aby bylo pěkně upečené.

Přidáme vývar a rajčata, majoránka, sůl, cukr a pepř. Promícháme, stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme za občasného míchání 25 minut probublávat.

Nakonec vmícháme fazole a kukuřici, přivedeme k varu společně provaříme, dochutíme solí a pepřem.

Vypneme a vložíme kostičku čokolády, kterou rozmícháme.

Necháme odležet cca 5minut.

Podáváme s rýží.

Dobrou chuť