Chilli con carne
2 lžíce oleje
1 cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
2-3 cm chilli
2 lžičky červené papriky
2 lžičky kmínu
500g mletého hovězího masa
400-450ml hovězího vývaru
1 plechovka konzervovaných rajčat
1 lžička majoránky
2 lžíce rajčatové protlaku
1,5 - 2 lžíce třinového cukru
300g červených fazolí
100g kukuřice
sůl, pepř
1-2 kostičky hořké čokolády
jasmínová rýže k podávání
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a najemno nakrájený česnek. Poté najemno nakrájené chilli, kmín a červenou papriku. Smažíme cca 3 minuty, až se nám propojí všechny chutě.
Přidáme maso, opékáme cca 5 minut a rozdělujeme ho na menší kousky, aby bylo pěkně upečené.
Přidáme vývar a rajčata, majoránka, sůl, cukr a pepř. Promícháme, stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme za občasného míchání 25 minut probublávat.
Nakonec vmícháme fazole a kukuřici, přivedeme k varu společně provaříme, dochutíme solí a pepřem.
Vypneme a vložíme kostičku čokolády, kterou rozmícháme.
Necháme odležet cca 5minut.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť