Amaranth

 
 

Amaranth neboli laskavec patří mezi nepravé obilniny. Obsahuje minarální látky jako jsou vápník, hořčík, draslík i železo. Dále vitamíny řady B (B1 a B2), antioxidant E a vitamín C.

Dostupnost Skladem
25 Kč    
Kód produktu 400036
Značka ARAX
Kategorie Obiloviny
Záruka 1 rok
 

Amaranth semínka (India)

Amaranth neboli laskavec patří mezi nepravé obilniny a byl pěstován již starými Mayi, Aztéky a Inky. Pro svoji vysokou výživovou hodnotu a nenáročnost při pěstování je nazýván plodinou třetího tisíciletí.

Ve srovnání s běžnými cereáliemi (pšenice, oves, ječmen, žito, rýže, kukuřice) je zrno amaranthu bohatší na bílkoviny, vlákninu, kvalitní oleje, minerály a vitamíny.

AMARANTH je přirozeně bezlepkovou surovinou. Použití výrobků z amaranthu je mimořádně vhodné pro pacienty s celiakií, pacienty s potravinovou alergií i pro přikrmování kojenců.

                AMARANTH MÁ VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN ve srovnání s běžnými cereáliemi (až 18,5%). Bílkovina amaranthu je svojí kvalitou podobná bílkovině živočišné, ale neobsahuje nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Cenné je vyvážené složení vzácných esenciálních aminokyselin, především lyzinu a tryptofánu. 

                AMARANTH OBSAHUJE MINERÁLNÍ LÁTKY vápník, hořčík, draslík i železo a vitamíny řady B (B1 a B2), antioxidant E a vitamín C. Zrno amaranthu je 3x bohatší na vlákninu než zrno pšenice.         

       Amaranth má široké využití v kuchyni. Dá se ve formě mouky používat na pečení. Semínka se dají opékat či dusit. Amaranthová semínka chutnají lépe, když se povaří v tekutinách výrazné chuti, např. v rajčatové šťávě nebo v silném vývaru. Amaranth báječně zahustí polévky. Podušený či pečený amaranth s jinými obilovinami v jablečné šťávě se může podávat s čerstvým ovocem. Nízkotučný "smažený" amaranth je alternativou rýže. Osmažená semínka na pánvi pukají jako popcorn. Popraskaná semínka poslouží jako skvělý obal ryb či masa nebo jako křupavý posyp na polévky, saláty či dušené pokrmy. Když uvařený amaranth vychladne, získá konzistenci želatiny, která se dá využít při výrobě ovocných džemů bez pektinu a s minimem sladidel.

 

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota

1553 /371 

kJ / kcal

Tuky

7

g

 -    z toho nasycené mastné kyseliny

1,5

g

Sacharidy

65,3

g

 -    z toho cukry

1,7

g

Bílkoviny

13,6

g

Sůl

0,01

g

Hmotnost 0.2 kg
Vyhledávání dle parametru přirozeně bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Seznam používých cookies: CookiesOK, externalFontsLoaded, informationBanner, pcart, NOCACHE, PHPSESSID, affiliateUniqueAccessId, displayDesktop, SRV_ID.