Lískové ořechy blanšírované

Doporučeno v těhotenství
Značka: ARAX
od 90 Kč 45 Kč / 1 

Zvolte variantu

Lískový ořech je plodem lísky. Jak už to bývá, rostliny do svých semen ukrývají ty nejcennější živiny. Varianta blanšírovaných oříšků, zbavené slupky, je vhodná především do dezertů, zmrzlin, kaší, ovocných a ořechových směsí, salátů i müsli. Lze z nich vyrobit ořechové mléko i máslo a výborné jsou také samotné.

Detailní informace

Gramáž: 200 g
Skladem
90 Kč
Gramáž: 500 g
Skladem
182 Kč

Detailní popis produktu

Tyto chutné oříšky rostou na lísce obecné, což je 2 - 4 metry vysoký keř. Vyskytuje se u nás planě, ale pěstují se i některé šlechtěné velkoplodé odrůdy. Volně v přírodě ji nalezneme v celém mírném pásmu Evropy. Lískové oříšky jsou zdrojem energie pro naše tělo. Obsahují bílkoviny, vlákninu, železo, fosfor, vitamíny B1, B2, C, E a kyselinu listovou. Obsahují tuky a bílkoviny.

Využití loupaných lískových oříšků v kuchyni je opravdu rozmanité. Jsou vhodné celé i rozemleté do zmrzlin, kaší, ovocných a ořechových směsí, salátů, müsli, lze z nich vyrobit ořechové mléko i máslo a výborné jsou také samotné.

TIP: Praktické otevření & uzavření sáčku pomocí Zdravkovy vychytávky

  • Baleno ve snadno recyklovatelném a praktickém stojícím sáčku s hranami.
  • V nabídce také ekonomické rodinné balení o objemu 500g, který se vejde do běžné skladovací dózy.
  • Složení: Lísková jádra
  • Země původu: Turecko
  • Alergeny: 8. Skořápkové plody 

O příznivých účincích konzumace lískových ořechů na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  doporucene_v_tehotenstvi

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku 

Energetická hodnota

2634 / 629

kJ / kcal

Bílkoviny

14

g

Sacharidy                     

17

g

- z toho cukry

3,5

g

Tuky                  

61

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

4,7

g

Sůl

0

g

               

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechy
Záruka: půl roku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.