Akce na bylinné čaje

Para ořechy

od 142 Kč od 58 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Para ořechy chrání velká tobolka, která ukrývá až 22 semen. Každé z nich je uloženo ve své skořápce. Plodem je tedy olejnaté jádro, které brzy po vyloupnutí celkem rychle žlukne. Oblíbené jsou v kombinaci se sušeným ovocem a dalšími oříšky nebo do müsli směsí.

Detailní informace

Gramáž: 200 g
Skladem
142 Kč
Gramáž: 500 g
Skladem
290 Kč

Detailní popis produktu

Para ořechy rostou výhradně v Amazonském pralese. Rostou na stromech dosahujících do výšky až 50 metrů, v plodech podobných kokosovému ořechu. Jeden plod má v sobě 10 - 25 semen chráněných tlustou skořápkou, ve kterém se nachází jedlá část. Para ořechy jsou velice ceněné pro svojí delikátní chuť Jádro musí mít nasládlou, nikdy ne nahořklou chuť. Obsahují vlákninu, omega kyseliny (3 a 6), proteiny, vitamíny i minerální látky.

Para oříšky mají široké využití nejen v kuchyni. Jsou vhodné na vaření i pečení chutných dezertů. Jsou oblíbené v kombinaci se sušeným ovocem a dalšími oříšky nebo müsli směsí.

TIP: Praktické otevření & uzavření sáčku pomocí Zdravkovy vychytávky

  • Baleno ve snadno recyklovatelném a praktickém stojícím sáčku s hranami.
  • V nabídce také ekonomické rodinné balení o objemu 500g, který se vejde do běžné skladovací dózy.
  • Složení: Para ořechy
  • Země původu: Brazílie / Bolívie
  • Alergeny: Skořápkové plody, para ořechy 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku 

Energetická hodnota

2743 / 656

kJ / kcal

Bílkoviny

14,3

g

Sacharidy                    

12,3

g

- z toho cukry

2,3

g

Tuky                     

66,4

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

15,1

g

Sůl

0

g

               

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechy
Záruka: půl roku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: