Akce na bylinné čaje

Vlašské ořechy

od 75 Kč od 30 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Plody ořešáku královského patří mezi nejstarší konzumované potraviny vůbec. Skvělé je, že jsou tyto oříšky nejen chutné, ale i neobyčejně zdravé. Až 70 % ořechu tvoří velmi kvalitní, nutričně cenné a zdraví prospěšné nenasycené tuky, zhruba 18 % kvalitní bílkoviny a 3 % sacharidy.

Detailní informace

Gramáž: 200 g
Skladem
75 Kč
Gramáž: 500 g
Skladem
149 Kč

Detailní popis produktu

Vlašský ořech je plodem ořešáku královského, který dorůstá do výšky 10-40 metrů, a dozrává koncem letních prázdnin. Vlašáky jsou velmi výživné, obsahují až 65 % tuků, a to převážně mastné nenasycené kyseliny omega 3. Výtečná chuť a zdraví prospěšné složení vlašských oříšků si přímo žádá o častou konzumaci a zařazení do vašeho jídelníčku.

Ořechy můžeme zařadit samostatně jako zdravou svačinku, přidat do hotového salátu či použít pro přípravu dezertů.

  • Baleno ve snadno recyklovatelném a praktickém stojícím sáčku s hranami.
  • V nabídce také ekonomické rodinné balení o objemu 500g, který se vejde do běžné skladovací dózy.
  • Složení: Vlašská jádra
  • Země původu: Maďarsko / Slovensko / Polsko / ČR / Ukrajina
  • Alergeny: Skořápkové plody

 TIP: Praktické otevření & uzavření sáčku pomocí Zdravkovy vychytávky

O příznivých účincích konzumace vlašských ořechů na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  doporucene_v_tehotenstvi

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku 

Energetická hodnota

2738 / 654

kJ / kcal

Bílkoviny

15,2

g

Sacharidy                    

13,7

g

- z toho cukry

2,6

g

Tuky                   

65,2

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

6,13

g

Sůl

0

g

               

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechy
Záruka: půl roku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: