Rýže Arborio, Risotto

Druh rýže vhodný pro přípravu tradičního italského rizota, díky schopnosti vstřebávat chutě. Po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou struktur. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).  

Značka: ARAX
od 33 Kč od 29 Kč bez DPH od 6 Kč / 100 g
Kategorie: Premium rýže
Záruka: 1 rok
Vyhledávání dle parametru: přirozeně bez lepku
Gramáž: 500 g
Skladem
33 Kč
29 Kč bez DPH
Gramáž: 5 kg
Skladem
314 Kč
273 Kč bez DPH

Rýže rizotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje.

                Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).   

Náš vyzkoušený recept: 

Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.

1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
3 ks pórku - nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli

Příprava

 

Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1504 / 354

kJ / kcal

Bílkoviny:

6,7

g

Sacharidy:                    

80,4

g

-          z toho cukry:

0,2

g

Tuky:                      

0,4

g

-          z toho nasycené mastné

 

g

-          kyseliny:

0,1

g

Sůl:

0,02

g

Vláknina:

1

g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.