Rýže červená natural

Červená rýže obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), dále vitamín E a velmi cenné minerální látky: vápník, hořčík a fosforSlupka obsahuje veškeré tyto vitamíny a minerály, a proto je hnědá rýže natural výživově hodnotnější než rýže bílá.

Značka: ARAX
od 30 Kč od 26 Kč bez DPH 6 Kč / 100 g
Kategorie: Premium rýže
Záruka: 1 rok
Vyhledávání dle parametru: přirozeně bez lepku
Gramáž: 500 g
Skladem
30 Kč
26 Kč bez DPH
Gramáž: 5 kg
Skladem
300 Kč
261 Kč bez DPH

Tento neobvyklý druh rýže pochází z Thajska a jedná se o speciálně kultivovaný hybrid rýže divoké a dlouhozrnné. V Evropě se červená rýže také pěstuje ve francouzském regionu Camargue. Tato rýže má ale kratší zrna, tmavě červenou barvu a po uvaření je lepkavá.

Červená rýže je specifická svou nazrzlou až hnědou barvou a příjemnou chutí po oříšcích. Jedná se o klasickou neloupanou rýži, která si díky slupce zachovává plnou rýžovou chuť a po uvaření zůstává křupavá. Díky slupce lze konzumaci hnědé rýže přirovnat ke konzumaci špaldové pšenice, bulguru či krupek. Zachovává si svou pevnost i tehdy, když se přepeče nebo mírně rozvaří.

Červená rýže obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a stopových prvků jako jsou vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), dále vitamín E a velmi cenné minerální látky, které uvítají především vegetariáni: vápník, hořčík a fosfor. Červená rýže nabízí také vyšší obsah tuku (nenasycených mastných kyselin). Důležitý je v ní také obsah draslíku, který pomáhá regulovat metabolismus tekutin v těle – působí proti zadržování vody v těle. Dále jsou v červené rýži přítomny antokyany, což je skupina antioxidantů prokazatelně působící jako prevence proti rakovině. Slupka obsahuje veškeré tyto vitamíny a minerály, a proto je hnědá rýže natural výživově hodnotnější než rýže bílá.

Tato rýže má široké uplatnění v přípravě pokrmů. Hodí se k přípravě sladkých i slaných nákypů, jako příloha nebo jako zavářka do polévek. 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1510/361

kJ / kcal

Bílkoviny:

  9,0

g

Sacharidy:                    

72,0

g

-          z toho cukry:

  0,7

g

Tuky:                      

  3,0

g

-          z toho nasycené mastné

 

 

           kyseliny:

  0,8

g

Sůl:

  0,02

g

 

 

 

                 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.