Boloňské špagety

1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve na kostičky
celer na kostičky (o něco menší množství než mrkve)
olivový olej
sůl, pepř
350ml červeného vína
100ml vody
2 plechovky rajčat
1-2 lžičky sladidla (cukr, já použila čekankový sirup)
500g mletého masa (použila jsem mix hovězího a vepřového)
hrst nakrájené petrželky
1 lžička oregana
2 bobkové listy

špagety

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek přidáme mrkev a celer na kostičky a restujeme dalších cca 8minut. Přidáme maso, důkladně opečeme a přidáme víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme rajčata, vodu, oregano, bobkový list a petrželku a necháme pod pokličkou na mírném ohni vařit dalších 50-60minut.
Na konci dochutíme solí a pepřem.

Uvaříme špagety, které po scezení pokapeme olivovým olejem, aby se nám nespojily.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení