Boloňské špagety

1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve na kostičky
celer na kostičky (o něco menší množství než mrkve)
olivový olej
sůl, pepř
350ml červeného vína
100ml vody
2 plechovky rajčat
1-2 lžičky sladidla (cukr, já použila čekankový sirup)
500g mletého masa (použila jsem mix hovězího a vepřového)
hrst nakrájené petrželky
1 lžička oregana
2 bobkové listy

špagety

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek přidáme mrkev a celer na kostičky a restujeme dalších cca 8minut. Přidáme maso, důkladně opečeme a přidáme víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme rajčata, vodu, oregano, bobkový list a petrželku a necháme pod pokličkou na mírném ohni vařit dalších 50-60minut.
Na konci dochutíme solí a pepřem.

Uvaříme špagety, které po scezení pokapeme olivovým olejem, aby se nám nespojily.