Chléb ze špaldové a žitné mouky

Chléb ze špaldové a žitné mouky 

240 ml vody 

10 g droždí 

Špetka cukru 

Z těchto ingrediencí uděláme kvásek, který necháme cca 10 min vzejít. 

 

350 g ARAX BIO špaldové mouky, hladké 

150 g žitné mouky 

2 čajové lžičky soli 

1 čajová lžička medu 

100 g bílého jogurtu 

5 g kmínu 

2 polévkové lžíce balzamikového octa 

Kvásek následně přidáme do směsi zbylých surovin a uhněteme těsto (nejlépe v kuchyňském robotu). 

Na pomoučněném válu uhněteme těsto do tvaru bochníku a vložíme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy (skvěle funguje i oválná skleněná mísa).  

Poprášíme moukou a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě pod utěrkou. 

Po vykynutí vložíme chléb v zapékací misce s poklicí do studené trouby na spodní mřížku a pečeme na 240°C 50 minut s poklicí a dle potřeby ještě dalších 5 minut bez ní. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení