Perníčky z pohankové mouky

Zdravím vás, přátelé,

také cítíte, že nám už Vánoce klepou na dveře? Pečení cukroví patří bezesporu k nejrozšířenějším vánočním tradicím. 

Každý má své oblíbené druhy cukroví, já mám pro vás dnes skvělý tip na bezlepkovou variantu oblíbených perníčků z pohankové mouky, která potěší nejen celiaky, ale může být zajímavou a zdravější alternativou také pro příznivce zdravé výživy.

Vyzkoušený recept přikládám níže. 

Perníčky 2

Ingredience:

430g pohankové mouky 

20g kakaa

150g medu

60g třtinového cukru 

2 vejce

75g másla

5g jedlé sody

1,5 lžičky perníkového koření 

1 lžička skořice

Postup:

Všechny suroviny postupně smíchejte v kompaktní těsto, které následně zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále rovnoměrně přibližně na 0,5cm silný plát a následně vykrajujte libovolné tvary. Pečte na 170°C 8-10 minut. Ihned po upečení potřete bílkem a po vystydnutí ozdobte bílkovou polevou.

Tento recept je inspirován od @tastykitchen

 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení