Bulgur medium
Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití.
Bulgur má v gastronomii široké uplatnění. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A a minerály.
Návod na přípravu: Propláchněte bulgur ve vodě a následně v lehce osolené vodě povařte cca 6 minut. Po uvaření přikryjte pokličkou a nechte ještě odstát cca 10 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota: |
1594 / 377 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
11,8 |
g |
Sacharidy: |
73,1 |
g |
- z toho cukry: |
0,4 |
g |
Tuky: |
1,9 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,4 |
|
Sůl: |
0,01 |
g |
|
|
|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vše |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.