Lavash: Šedé skvrny, plíseň? Kdepak, propečená místa

Milí přátelé, ahoj, tady Zdravko.

Dostávám od vás pochvalné dopisy na náš arménský chléb Lavash, který se s nástupem sezóny zahradního grilování dostává na stůl. Chystáte z něj všelijaké wrapy, rolky, panini a další dobroty, nejen slané, ale také sladké.

Od některých z vás mi přišel dotaz "Mohou být šedo-černé skvrny plíseň?" a protože se dotaz opakuje, řekl jsem si, že by bylo zapotřebí ho zde zmínit a vysvětlit.

Lavash, jakožto pekařský výrobek, má na svém povrchu propečená místa, která jsou z jedné strany hnědo-černá, z druhé strany působí šedivá až světle nazelenalá. Nepoučený laik tak může nabýt dojmu začínající plísně. V drtivém množství případů to skutečně tak není a placka je v pořádku. Totiž takové propečení s černými "puchýři" není na závadu výrobku.

Mějte se krásně, žijte zdravě a ať vám chutná!

ZP.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení