Ahoj přátelé,
tentokrát mám pro vás výborný tip na exkluzivní brownies z ovesné bezlepkové mouky. A už jste vyzkoušeli naši jemně mletou ovesnou celozrnnou mouku? Perfektně se hodí pro přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček, pro obalování masa a ryb. Má výbornou schopnost činit těsto křehčí a vláčnější.
Tento recept si jistě zamilujete jako já!
Brownies z ovesné mouky
Ingredience:
150g arašídového másla
200g hořké rozpuštěné čokolády
120ml mléka
35g čekankového sirupu (medu či jiného sirupu)
15g kakaa
100g ovesné mouky ARAX
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
Na dozdobení:
100g malin
20g pekanových ořechů ARAX
Postup:
150g arašídového másla
200g hořké rozpuštěné čokolády
120ml mléka
35g čekankového sirupu (medu či jiného sirupu)
15g kakaa
100g ovesné mouky ARAX
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
Na dozdobení:
100g malin
20g pekanových ořechů ARAX
Postup:
Smícháme suché ingredience a do nich přidáme ostatní. Maliny a ořechy můžeme zamíchat do těsta nebo poklást na vrch.
Pečeme při 180°C cca 15-20minut.
Pečeme při 180°C cca 15-20minut.
Dobrou chuť,
Zdravko Pohanka.

Inspiraci čerpáme od Tastykitchen.cz