Milí přátelé, opět se hlásí Zdravko Pohanka!
Dnes jsem si pro vás připravil recept z indické kuchyně!
Čočkové curry
Ingredience na curry: (pro 4 osoby)
Ingredience na indický chléb Naan:
Na potření:
Postup: (curry)
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme koření (kmín, koriandr, kurkumu a garam masalu). Necháme lehce zezlátnout a přidáme rajčata. Restujeme do té doby, dokud se neodpaří všechna tekutina a vznikne nám rajčatová „pasta“.
Přidáme čočku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme mrkev.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme s basmati rýží a Naanem.
(chléb Naan)
Smícháme droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a necháme 10 minut odpočinout.
Mezitím si prosejeme mouku, přidáme sůl a prášek do pečiva. Dobře promícháme a přidáme vzniklý kvásek a jogurt. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Pokud by se lepilo, přidáme trochu mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 75minut.
Po vykynutí rozdělíme na 8 stejných částí, které vyválíme na tenké placky, které opékáme na rozpálené pánvi na sucho z obou stran dozlatova.
Před pečením každou placku potřeme z jedné strany slabou vrstvou rozpuštěného másla a zopakujeme to i po upečený, to ale do rozpuštěného másla přidáme prolisovaný česnek.
Dobrou chuť!
Inspiraci čerpáme od Tastykitchen.cz