Recept na ČOČKOVÉ CURRY

Milí přátelé, opět se hlásí Zdravko Pohanka!

Dnes jsem si pro vás připravil recept z indické kuchyně!

Čočkové curry

Ingredience na curry: (pro 4 osoby)

1 cibule
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 lžička kmínu
1 ½ lžičky koriandru
½ lžičky kurkumy
½ garam masaly
1 plechovka loupaných rajčat
2 mrkve pokrájené na kolečka
0,5 l vody
sůl, pepř na dochucení
Basmati rýže k podávání

 

Ingredience na indický chléb Naan:

5g sušeného droždí
5g cukru
70ml vlažného mléka
260g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
200g bílého jogurtu (hustší)

 

Na potření:

2 stroužky česneku
rozpuštěné máslo

 

Postup: (curry)

Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme koření (kmín, koriandr, kurkumu a garam masalu). Necháme lehce zezlátnout a přidáme rajčata. Restujeme do té doby, dokud se neodpaří všechna tekutina a vznikne nám rajčatová „pasta“.

Přidáme čočku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme mrkev.

Dochutíme solí a pepřem a podáváme s basmati rýží a Naanem.

(chléb Naan)

Smícháme droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a necháme 10 minut odpočinout.

Mezitím si prosejeme mouku, přidáme sůl a prášek do pečiva. Dobře promícháme a přidáme vzniklý kvásek a jogurt. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Pokud by se lepilo, přidáme trochu mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 75minut.

Po vykynutí rozdělíme na 8 stejných částí, které vyválíme na tenké placky, které opékáme na rozpálené pánvi na sucho z obou stran dozlatova.

Před pečením každou placku potřeme z jedné strany slabou vrstvou rozpuštěného másla a zopakujeme to i po upečený, to ale do rozpuštěného másla přidáme prolisovaný česnek.

 Dobrou chuť!

Inspiraci čerpáme od Tastykitchen.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení