Recept na dýňové rizoto se slaninou a šalvějí

Zdravím všechny nadšence a milovníky dýní!   

Dýňová sezóna je v plném proudu a já jsem si pro vás tentokrát připravil jednoduchý recept na vynikající rizoto, ve kterém dominuje právě zmíněná dýně v kombinaci se slaninkou a šalvějí.

Rizoto na blog_1

Ingredience:

1 velká cibule

2 stroužky česneku

150g slaniny

3 PL rostlinného oleje

1,5dl suchého bílého vína,

500g rýže risotto arborio nebo carnaroli

½ dýně hokaido

1 snítka čerstvé šalvěje

1,5l horkého vývaru

50g másla

70g parmezán

Sůl, pepř

Zdravko Pohanka_mlsoun kuchar

Postup:

V hrnci se širokým dnem na rostlinném oleji krátce orestujte slaninu, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a česnek a dále restujte dosklovata. Poté vsypte rýži a míchejte, až se všechna zrnka obalí tukem a jakoby zprůsvitní. Podlijte vínem a míchejte, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Do rýže vmíchejte na malé kostičky nakrájenou dýni a nasekanou šalvěj. Postupně podlévejte horkým vývarem, vždy 1-2 naběračky a další přilijte, až když se předchozí várka vstřebá do rýže. Rizoto stále míchejte. S podléváním pokračujte, dokud nebude rýže uvařená al dente, tedy na skus, trvá to přibližně 15-18 minut. Rizoto odstavte z ohně, důkladně vmíchejte máslo a parmezán, dle chuti přidejte sůl a pepř.

Dobrou chuť!

Tento recept pro nás vyzkoušela a uvařila TastyKitchen

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení