Milí přátelé, opět se hlásí Zdravko Pohanka,
tentokrát mám pro vás skvělý tip na (ne)všední dezert či sladkou večeři.
Pokud rádi zkoušíte vylepšovat klasické recepty neobvyklými surovinami, tak čtěte dál. Jelikož mám vyzkoušeno, že naše bezlepková rýžová mouka se výborně hodí také do palačinkového těsta, chci se s vámi podělit o níže přiložený recept, ať neztrácíte čas s laděním poměru. Tak směle do toho.
Rýžové palačinky (na cca 5ks palačinek)
Suroviny:
2 vejce
špetka soli
1 lžička třtinového cukru nebo jeden sáček vanilinového
70g rýžové mouky
250ml mléka
Postup:
Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto. Smažíme na nepřilnavé pánvi na středním plameni z obou stran.
Palačinky natřeme domácí džemem nebo šlehaným tvarohem a dozdobíme ovocem.
Dobrou chuť!
Recept a foto pro nás vytvořila https://www.instagram.com/tastykitchen.cz/