Akce na bylinné čaje

Rýže červená natural

od 36 Kč od 6 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Červená rýže je specifická svou nazrzlou až hnědou barvou a příjemnou chutí po oříšcích. Obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), dále vitamín E a minerální látky jako vápník, hořčík a fosfor.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
36 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
324 Kč

Detailní popis produktu

Tento neobvyklý druh rýže pochází z Thajska a jedná se o speciálně kultivovaný hybrid rýže divoké a dlouhozrnné. V Evropě se červená rýže také pěstuje ve francouzském regionu Camargue. Tato rýže má ale kratší zrna, tmavě červenou barvu a po uvaření je lepkavá.

Červená rýže je specifická svou nazrzlou až hnědou barvou a příjemnou chutí po oříšcích. Jedná se o klasickou neloupanou rýži, která si díky slupce zachovává plnou rýžovou chuť a po uvaření zůstává křupavá. Díky slupce lze konzumaci hnědé rýže přirovnat ke konzumaci špaldové pšenice, bulguru či krupek. Zachovává si svou pevnost i tehdy, když se přepeče nebo mírně rozvaří.

Tato rýže má široké uplatnění v přípravě pokrmů. Hodí se k přípravě sladkých i slaných nákypů, jako příloha nebo jako zavářka do polévek. 

Návod na přípravu: Rýži propláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce s čistou vodou v poměru 2:1. Vaříme na mírném ohni cca 40 až 50 minut pod pokličkou. 

O příznivých účincích konzumace červené rýže na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  doporucene_v_tehotenstvi

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1510 / 361

kJ / kcal

Bílkoviny

9,0

g

Sacharidy                   

72,0

g

- z toho cukry

0,7

g

Tuky                     

3,0

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,8

g

Sůl

0,02

g

                 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: