Bulgur celozrnný hrubý
Detailní popis produktu
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice s oříškovou chutí a s širokými možnostmi využití. Bulgur se na českých jídelních stolech objevuje stále jen sporadicky.
Bulgur má v gastronomii široké uplatněný. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.
Návod na přípravu: Bulgur propláchne a v mírně osolené vodě vaříme cca 6 minut. Po uvaření přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvilku stát.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
|
Energetická hodnota |
1383 / 328 |
kJ / kcal |
|
Bílkoviny |
12,3 |
g |
|
Sacharidy |
57,6 |
g |
|
- z toho cukry |
0,4 |
g |
|
Tuky |
1,4 |
g |
|
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
|
Sůl |
0,04 |
g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Bulgur |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výpis hodnocení
Diskuze
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.