Rýže basmati parboiled

Tip
Značka: ARAX
od 33 Kč od 6 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Aby vznikla rýže parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž přecházejí dovnitř zrna vitaminy, minerální látky a stopové prvky, obsažené ve slupce. Z výživového hlediska je hodnotnější než klasická rýže a obsahuje téměř dvojnásobek vitamínů skupiny B, vápníku i železa. Rýže Basmati parboiled má podlouhlé, tenké zrnko lehce nažloutlé barvy.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
33 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
299 Kč

Detailní popis produktu

Označení rýže paraboiled znamená vaporizovaná nebo také předpařená. Jedná se o patentovaný technologický postup termické úpravy zrna, který zajišťuje mnohem vyšší využití vitamínů a minerálních látek, a tak je rýže z výživového hlediska daleko hodnotnější. Navíc se nelepí. I po uvaření je poněkud tvrdší a má sypkou konzistenci. 

Postup přípravy: Rýži důkladně propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s vodou v poměru 1:1,5 dílu vody. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, osolte a vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.

Průměrné nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota

1549 /370 

kJ / kcal

Tuky

0,6

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0

g

Sacharidy

82

g

- z toho cukry

0

g

Bílkoviny

6,8

g

Sůl

0,02

g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.