Jáhly
Detailní popis produktu
Jáhly patřily mezi tradiční českou surovinu. Dříve se český stůl bez jáhel neobešel. Hospodyňky z nich pekly jahelníky s tvarohem a ovocem, vařily sladké kaše s medem a ořechy či je mastily slaninou a následně podávaly jako přílohu. Svatby, Velikonoce i Vánoce se nesly v jáhlovém stylu.
Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2.
Délka vaření je cca 10-15 minut.
O příznivých účincích konzumace jáhel na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku
| Energetická hodnota | 1474 / 348 | kJ / kcal | 
| Bílkoviny | 13,0 | g | 
| Sacharidy | 71,0 | g | 
| - z toho cukry | 0,7 | g | 
| Tuky | 3,85 | g | 
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 | g | 
| Sůl | 0,02 | g | 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Jáhly | 
|---|---|
| Záruka: | 1 rok | 
| recepty: | http://recepty.foodish.eu/jahly/zapecene-jahly-s-rajcaty-a-mozzarelou | 
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
