Čočka černá BELUGA
Čočka černá beluga je také nazývána jako „kaviár“ mezi luštěninami, jelikož ho svými drobnými zrnky i barvou připomíná.
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Čočka černá beluga je také nazývána jako „kaviár“ mezi luštěninami, jelikož ho svými drobnými zrnky i barvou připomíná. Má lehce oříškovou chuť, čímž se od ostatních druhů čočky liší.
Černá čočka patří mezi oblíbené potraviny. Obsahuje bílkoviny, vlákninu a její černý pigment obsahuje anthocyaniny, které se nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci (například v borůvkách a ostružinách). Je také zdrojem vitamínů B a minerálů (například železa a hořčíku).
Beluga se skvěle hodí do salátů, k lososovi i jiným rybám, výborně chutná s kořenovou zeleninou a s vlašskými ořechy. Její jemnou chuť můžete doplnit olejem z vlašských ořechů, sezamovým nebo balsamico octem s kapkou hořčice. Výborně bude chutnat i v pomazánkách.
Návod na přípravu: Čočku není třeba namáčet. V neosolené vodě vařte na mírném ohni 25-30 minut, dokud čočka nezměkne.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota |
1294 / 308 |
kJ / kcal |
Tuky |
1,52 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sacharidy |
37,17 |
g |
- z toho cukry |
1,87 |
g |
Bílkoviny |
24,71 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.