Čočka červená půlená
Detailní popis produktu
Červená čočka loupaná se nemusí namáčet, přesto je rychle uvařená (15 minut, půlená 6 minut). Velmi snadno tak připravíte chutnou kaši či zavářku do polévky. Chutí připomíná hrách. Při tepelné úpravě se z červené čočky stane oranžovohnědá. Pokud chcete barvu zachovat, přidejte do vaření kari (ne pro malé děti) nebo kurkumu.
Červenou čočku můžete zařadit do polévek, které se tím hezky zpestří a nabudou na nutričních hodnotách, také se může zařadit do salátů, pomazánek či se podávat jako příloha. Neloupaná červená čočka je také vhodná na nakličování.
O příznivých účincích konzumace červené čočky na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/ ![]()
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
|
Energetická hodnota |
1353 / 321 |
kJ / kcal |
|
Bílkoviny |
23,8 |
g |
|
Sacharidy |
56,3 |
g |
|
- z toho cukry |
2,4 |
g |
|
Tuky |
1,3 |
g |
|
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
|
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Luštěniny |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
| Hmotnost: | 0.5 kg |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.