Hrách zelený celý
Velmi chutná a vydatná potravina, která najde ve vaší kuchyni využití. Připravíte z něj chutnou kaši, obohatíte polévky nebo saláty.
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Velmi chutná a vydatná luštěnina, která je lidem známá již několik tisíc let a jistě najde využití i ve vaší kuchyni. Hrách, ať zelený nebo žlutý, obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, vitaminy i minerální látky.
Lidé, kteří jsou citliví na oligosacharidy, které způsobují nadýmání, mohou při vaření k hrachu přidat bazalku, saturejku nebo jiné protinadýmavé bylinky.
Připravíte z něj chutnou kaši, pyré, obohatíte polévky nebo saláty.
Hrách necháme namočit na 8-12 hodin, propláchneme a vaříme do měkka cca 1 hodinu.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota: |
1442/340 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
21,0 |
g |
Sacharidy: |
61,0 |
g |
- z toho cukry: |
5,10 |
g |
Tuky: |
1,0 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 |
g |
Sůl: |
0,02 |
g |
Vláknina: |
1,1 |
g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.