BIO Amarantová mouka hladká | Premium

Tip
Značka: ARAX
od 38 Kč od 11 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Velmi jemně mletou amarantovou mouku si vyrábíme sami z výběrového, přirozeně bezlepkového BIO amarantu. Vhodná je do nekvašených druhů chleba, pro sladké i slané pečení, na zahušťování polévek a omáček, k obalování masa a ryb.

Detailní informace

Gramáž: 300 g
Skladem
38 Kč
Gramáž: 1 kg
Skladem
112 Kč

Detailní popis produktu

Proč mouky od Araxu výborně vážou vodu, těsto z nich je vláčnější, s dobrou strukturou a lepší kvalitou výsledných produktů?

Odpověď se skrývá v patentované technologii mletí při nízké teplotě (do 40 °C) na nejmodernějším mlýnu přímo v našem výrobním závodě. Proto si mouky uchovávají své přirozené aroma, barvu, nutriční hodnoty, vitaminy, minerály a především enzymy, které jsou důležité pro kvalitní zapracování mouky do těsta.

Použití

Amarantová mouka je určena pouze pro tepelné zpracování. Přidáním menšího množství této mouky zvýšíte nutriční hodnotu pokrmu, ale výsledek nebude výrazně cítit po amarantu. Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu. Je velmi univerzální. Amarantová mouka je vhodná pro pečení nekvašených druhů chleba, pro sladké i slané pečení, zahušťování polévek a omáček, obalování masa a ryb.

Amarantová mouka má charakteristickou chuť i aroma, která se může zdát až mírně štiplavá. Je proto vhodné ji přimíchávat do jiné mouky, podle zkušeností maximálně do 30% celkového objemu.

Další údaje

  • Bezlepkový výrobek.
  • Vyrobeno v ČR. Vlastní výrobek FOODISH s.r.o.
  • Baleno do stojícího znovu-uzavíratelného sáčku se zipem.
  • Určeno pro tepelné zpracování.
  • Skladujte v suchu, chraňte před světlem.

Průměrné nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota

1555 /372 

kJ / kcal

Tuky

7

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

1,5

g

Sacharidy

66

g

- z toho cukry

2

g

Bílkoviny

14

g

Sůl

0,01

g

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Záruka: půl roku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.