Bulgur hrubý

Bulgur je potravina pocházející z Orientu. Je to částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. 

Značka: ARAX
od 26 Kč od 23 Kč bez DPH od 5 Kč / 100 g
Kategorie: Obiloviny
Záruka: 1 rok
Gramáž: 500 g
Skladem
26 Kč
23 Kč bez DPH
Gramáž: 5 kg
Skladem
232 Kč
202 Kč bez DPH

Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. 

Jak bylo zmíněno výše, bulgur má v gastronomii široké uplatněný. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.

Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A a minerály.

Návod na přípravu: Propláchněte bulgur ve vodě a vařte v mírně osolené vodě po dobu cca 6 minut. Nechte odstát pod pokličkou dalších cca 10 minut.  

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota:

1594 / 377

kJ / kcal

Bílkoviny:

11,8

g

Sacharidy:                    

73,1

g

-          z toho cukry:

0,4 

g

Tuky:                      

1,9

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny:

0,4

g

Sůl:

0,01

g

 

 

 

               

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.