Špaldové kroupy, kernotto

Špaldové kroupy kernotto jsou velmi podobné klasickým ječným kroupám. Výroba špaldového kernotta spočívá v loupání a broušení špaldy. Je v hodné do polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako lehká příloha.

Značka: ARAX
od 25 Kč od 22 Kč bez DPH
Kategorie: Obiloviny
Záruka: 1 rok
Gramáž: 500 g
Skladem
25 Kč
22 Kč bez DPH
Gramáž: 5 kg
Skladem
238 Kč
207 Kč bez DPH

Špaldové kroupy – kernotto

                Špaldové kroupy kernotto jsou velmi podobné klasickým ječným kroupám, které se používají při přípravě jitrnic nebo jako zahuštění do různých polévek. Od těchto známých krup se liší tím, že se vyrábějí z nejkvalitnější pšenice špaldy.

                Výroba špaldového kernotta spočívá v loupání a broušení špaldy.  Abstinencí tvrdé obalové vrstvy se tvar krupstále podobá zrnu. Významně se i zkracuje délka vaření, protože se kernotto nemusí předem namáčet. Vaření pak netrvá déle než u klasické rýže.

                Kernotto je oproti klasickým kroupám lépe stravitelnější a má široké využití. Je v hodné do polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako lehká příloha. Výhodou je, že se dají dělat z kernotta jak sladké tak slané pokrmy a proto nabízí pestrou paletu druhů jídel, jež záleží na vaši fantazii. Můžete tak zkusit nevšední rizoto, zapečené pokrmy se zeleninou, masem, houbami nebo sýrem. Díky obsahu složitých sacharidů, které se uvolňují postupně, je kernotto vhodné po ránu na sladko např. s rozinkami, medem, jogurtem či oříšky.

 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota:

1324/316

kJ / kcal

Bílkoviny:

11,5

g

Sacharidy:                    

62

g

-          z toho cukry:

2,5

g

Tuky:                      

1,3

g

-          z toho nasycené mastné

0,2

g

-          kyseliny:

 

g

Sůl:

0

g

Vláknina:

 8,4

g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.