Rýže Carnaroli, Risotto

od 33 Kč od 6 Kč / 100 g

Zvolte variantu

bílou barvu a baculatý tvar zrn. Po uvaření se stává mazlavou a lepkavou, avšak uvnitř zůstává tvrdé jádro. Díky svým absorpčním schopností dokáže vstřebat mnoho dalších chutí.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
33 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
319 Kč

Detailní popis produktu

Rýže rizotto – CARNAROLI je krátkozrnná rýže. Pěstuje se tradičně v Itálii v oblasti Lombardie a Piemont. Tento druh rýže se považuje za vůbec nekvalitnější odrůdu, co se v Itálii pěstuje. Má bílou barvu a baculatý tvar zrn, který při vaření ještě více zbuclatí.

                Po uvaření stává mazlavou a lepkavou, avšak uvnitř zůstává tvrdé jádro. Díky svým absorpčním schopností dokáže vstřebat mnoho dalších chutí, proto je vhodná zejména na přípravu rizota

Tip na přípravu: Do hrnce přidejte olivový olej a nakrájenou cibulku, poté přidejte rýži a krátce orestujte. Přilijte 2 dcl bílého vína. Krátce povařte a poté přidejte zeleninový vývar tak, aby byla rýže ponořená. Za stálého míchání přiléváme vývar, který se postupně vypařuje. Vaříme cca 20 až 25 minut, dokud rýže není měkká na skus. Můžete dochutit kouskem másla a parmazánem.  

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1504 / 354

kJ / kcal

Bílkoviny:

6,7

g

Sacharidy:                    

80,4

g

-          z toho cukry:

0,2

g

Tuky:                      

0,4

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny: 

0,1

g

Sůl:

0,02

g

Vláknina:

1,0

g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.