Semolinové těstoviny drobení, Tarhoňa jemná "Tempestina"

od 28 Kč 5 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Ze semolinové mouky a vody se zpracuje tuhé těsto tak, aby se mohlo strouhat na struhadle. Vzniklé vločky se nechají usušit na slunci či v troubě. Tarhoňa se podává jako příloha k maďarskému perkeltu, jako zavářka do polévek nebo se může konzumovat samostatně opečená na sádle s paprikou.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
28 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
232 Kč

Detailní popis produktu

Pod pojmem tarhoňa se neskrývá nic jiného než druh těstovinové rýže používané nejvíce na Slovensku a v Maďarsku. Jedná se o drobné nočky vyráběné z nudlového těsta. V české kuchyni se velmi podobá drobení.

Výroba je velmi snadná a nenáročná. Z hrubé mouky a vody se zpracuje tuhé těsto tak, aby se mohl strouhat na struhadle. Vzniklé vločky se nechají usušit na slunci či v troubě. Tarhoňa se podává jako příloha k maďarskému perkeltu, jako zavářka do polévek nebo se může konzumovat samostatně opečená na sádle s paprikou.

V okolí maďarského města se tarhoňa vyrábí válením a následném poléváním vodou. Poté se přeseje přes síto, kousky, které se neprosely, se přes síto nalámou. Pokud jsou kousíčky kulatější a homogennější, je tarhoňa považována za kvalitnější.

Konzumace tarhoni má velké množství forem. Podává se uvařená ve vodě a smíchaná se zakysanou smetanou nebo vajíčkem. Může se jen lehce podusit na sádle či oleji s cibulkou a následně ochutit například mletou paprikou nebo se může osmažit na slanině s cibulí a ke konci se přidají vařené brambory. Z tarhoni se dá připravit i mléčná kaše nebo nevšední příloha.

Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda.

Alergeny: Obsahuje lepek, může obsahovat stopy vajec.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energie

1550 / 365

kJ / kcal

Tuky

1,6

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,4

g

Bílkoviny

13

g

Sacharidy

74

g

- z toho cukry

1,8

g

Sůl

0,01

g

     

Doplňkové parametry

Kategorie: Semolinové těstoviny
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení