Čočka červená půlená
Související produkty
Detailní popis produktu
Červená čočka loupaná se nemusí namáčet, přesto je rychle uvařená (15 minut, půlená 6 minut). Velmi snadno tak připravíte chutnou kaši či zavářku do polévky. Chutí připomíná hrách. Při tepelné úpravě se z červené čočky stane oranžovohnědá. Pokud chcete barvu zachovat, přidejte do vaření kari (ne pro malé děti) nebo kurkumu.
Červenou čočku můžete zařadit do polévek, které se tím hezky zpestří a nabudou na nutričních hodnotách, také se může zařadit do salátů, pomazánek či se podávat jako příloha. Neloupaná červená čočka je také vhodná na nakličování.
O příznivých účincích konzumace červené čočky na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota: |
1545/342 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
23,0 |
g |
Sacharidy: |
59,0 |
g |
- z toho cukry: |
4,1 |
g |
Tuky: |
0,8 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,1 |
g |
Sůl: |
0,01 |
g |
|
|
|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.