Lískové ořechy blanšírované

Lískové ořechy - vhodné celé i rozemleté do zmrzlin, kaší, ovocných a ořechových směsí, salátů, müsli, lze z nich vyrobit ořechové mléko i máslo a výborné jsou také samotné.

Značka: ARAX
od 90 Kč od 78 Kč bez DPH 45 Kč / 1 
Kategorie: Ořechy
ARAX Lískové ořechy blanšírované 800x800
Tip Doporučeno v těhotenství
Gramáž: 200 g
Skladem
90 Kč
78 Kč bez DPH
Gramáž: 500 g
Skladem
182 Kč
158 Kč bez DPH
  • Baleno ve snadno recyklovatelném a praktickém stojícím sáčku s hranami.
  • V nabídce také ekonomické rodinné balení o objemu 500g, který se vejde do běžné skladovací dózy.
  • Složení: Lísková jádra
  • Země původu: Turecko

Tyto chutné oříšky rostou na lísce obecné, což je 2 – 4 metry vysoký keř. Vyskytuje se u nás planě, ale pěstují se i některé šlechtěné velkoplodé odrůdy. Volně v přírodě ji nalezneme v celém mírném pásmu Evropy. Lískové oříšky jsou zdrojem energie pro naše tělo. Obsahují bílkoviny, vlákninu, železo, fosfor, vitamíny B1, B2, C, E a kyselinu listovou. Obsahují tuky a bílkoviny.

Využití loupaných lískových oříšků v kuchyni je opravdu rozmanité. Jsou vhodné celé i rozemleté do zmrzlin, kaší, ovocných a ořechových směsí, salátů, müsli, lze z nich vyrobit ořechové mléko i máslo a výborné jsou také samotné.

O příznivých účincích konzumace lískových ořechů na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  doporucene_v_tehotenstvi

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku 

Energetická hodnota:

2634/629

kJ / kcal

Bílkoviny:

14

g

Sacharidy:                    

17

g

-          z toho cukry:

3,5

g

Tuky:                      

61

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny:

4,7

g

Sůl:

0

g

 

 

 

               

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.