Čočka žlutá celá, loupaná
Detailní popis produktu
Žlutá čočka je po uvaření velmi měkká a krémová. Přidává se do pokrmů s kari a v kombinaci s rýží je hlavní přílohou zeleninových i masitých pokrmů ve většině orientálních kuchyní, především v Indii a na Blízkém východě. Ze žluté čočky připravíte, polévky, kaše, ale můžete ji použít i jako zavářku.
Návod na přípravu: Propláchnutou čočku není třeba před přípravou namáčet. V mírně osolené vodě ji vařte 5-10 min do měkka. Odstavte z ohně, slijte přebytek vody a přidejte pár kapek oleje či kousek másla.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1280 / 306 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
26 |
g |
Sacharidy |
37 |
g |
- z toho cukry |
2 |
g |
Tuky |
0,8 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.