Čočka žlutá celá, loupaná

od 36 Kč od 6 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Žlutá čočka je oloupaná a očištěná hned po sklizni. Má příjemně jemnou chuť a nemusí se předem namáčet. Zároveň se ale nesmí vařit moc dlouho, aby se zcela nerozvařila. Doba přípravy je o něco delší, než u čočky půlené. I přes to je příprava velmi rychlá a stravitelnost lehká.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
36 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
324 Kč

Detailní popis produktu

Žlutá čočka je po uvaření velmi měkká a krémová. Přidává se do pokrmů s kari a v kombinaci s rýží je hlavní přílohou zeleninových i masitých pokrmů ve většině orientálních kuchyní, především v Indii a na Blízkém východě. Ze žluté čočky připravíte, polévky, kaše, ale můžete ji použít i jako zavářku.

Návod na přípravu: Propláchnutou čočku není třeba před přípravou namáčet. V mírně osolené vodě ji vařte 5-10 min do měkka. Odstavte z ohně, slijte přebytek vody a přidejte pár kapek oleje či kousek másla.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1280/306

kJ / kcal

Bílkoviny:

26

g

Sacharidy:                    

37

g

-          z toho cukry:

2

g

Tuky:                      

0,8

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny: 

0,1

g

Sůl:

0,01

g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čočka
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.