Kukuřičná polenta, instantní
Instantní polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Obsahuje vlákninu, bílkoviny, taktéž minerály jako jsou hořčík, zinek, selen, mangan a železo. Polenta je také zdrojem vitaminů, zejména skupiny B.
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Polenta nebo také palenta, pura, kačamak, bakardan či mamaligu je označení pro kukuřičnou kaši, která je typická zejména pro italskou a balkánskou kuchyni.
Instantní polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Obsahuje vlákninu, minerály jako jsou hořčík, zinek, selen, mangan, železo, Polenta je také zdrojem vitaminů, zejména skupiny B.
Polenta se může podávat samostatně ochucená například pikantním sýrem gorgonzola a kvalitním vínem, nebo může posloužit jako příloha k masům, zelenině, či do salátů. Dále se může polenta servírovat s různými omáčkami nebo se může nechat vychladnout a následně zapéct v troubě, usmažit či ugrilovat.
Postupně vsypejte polentu do osolené vroucí vody v poměru 1:4 a dobře míchejte, aby se netvořily hrudky. Až kaše zhoustne, odstavte ji. Můžete okořenit dle chuti.
O příznivých účincích konzumace kukuřičné polenty na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: |
1429/337 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
8,1 |
g |
Sacharidy: |
72,0 |
g |
- z toho cukry: |
0,7 |
g |
Tuky: |
1 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 |
g |
Sůl: |
0,3 |
g |
|
|
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.