Špaldové kroupy kernotto

27 Kč
Skladem

Špaldové kroupy kernotto jsou velmi podobné klasickým ječným kroupám. Výroba špaldového kernotta spočívá v loupání a broušení špaldy. Je vhodné do polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako lehká příloha.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldové kroupy – kernotto

Špaldové kroupy kernotto jsou velmi podobné klasickým ječným kroupám, které se používají při přípravě jitrnic nebo jako zahuštění do různých polévek. Od těchto známých krup se liší tím, že se vyrábějí z nejkvalitnější pšenice špaldy.

Výroba špaldového kernotta spočívá v loupání a broušení špaldy.  Abstinencí tvrdé obalové vrstvy se tvar krupstále podobá zrnu. Významně se i zkracuje délka vaření, protože se kernotto nemusí předem namáčet. Vaření pak netrvá déle než u klasické rýže.

Kernotto je oproti klasickým kroupám lépe stravitelnější a má široké využití. Je v hodné do polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako lehká příloha. Výhodou je, že se dají dělat z kernotta jak sladké tak slané pokrmy a proto nabízí pestrou paletu druhů jídel, jež záleží na vaši fantazii. Můžete tak zkusit nevšední rizoto, zapečené pokrmy se zeleninou, masem, houbami nebo sýrem. Díky obsahu složitých sacharidů, které se uvolňují postupně, je kernotto vhodné po ránu na sladko např. s rozinkami, medem, jogurtem či oříšky.

 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1324 / 316

kJ / kcal

Bílkoviny

11,5

g

Sacharidy                     

62

g

- z toho cukry

2,5

g

Tuky                       

1,3

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,2

g

Sůl

0

g

Vláknina

8,4

g

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: