Rýže Arborio, Risotto

od 40 Kč od 7 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Druh rýže vhodný pro přípravu tradičního italského rizota, díky schopnosti vstřebávat chutě. Po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou struktur. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
40 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
343 Kč

Detailní popis produktu

Rýže risotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje.

Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).   

Náš vyzkoušený recept: 

Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.

1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
3 ks pórku - nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli

Příprava

Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1504 / 354

kJ / kcal

Bílkoviny

6,7

g

Sacharidy                    

80,4

g

- z toho cukry

0,2

g

Tuky                   

0,4

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,1

g

Sůl

0,02

g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení