Rýže Basmati extra long

Novinka Tip
Značka: ARAX
399 Kč 8 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Rýže ARAX Basmati Extra Long je rok až dva vyzrálá, díky čemuž získá výrazné aroma. Je velmi dlouhozrnná, nelepí se a po uvaření je sněhobílá. Patří mezi nejžádanější prémiové varianty rýže.

Detailní informace

Basmati extra long
Akce
Gramáž: 5 kg
Skladem
399 Kč

Detailní popis produktu

Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu.

Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou, vyzrálou a proto voňavou ARAX Basmati rýži za „smradlavou či zatuchlou“ a proto nekvalitní. S mírnou nadsázkou se tak dá Basmati rýže přirovnat ke zrajícím sýrům a jejich silnému aroma. Je proto nasnadě pochybovat spíše nad kvalitou jakékoliv Basmati rýže bez typicky výrazného aroma.

Jak využit rýži Basmati v kuchyni:
Skvěle se hodí jako příloha. Chutnat vám bude i s čínskou směsí nebo v jiných asijských pokrmech.

Připravíte velmi snadno:
rýži propláchněte a vložte do hrnce (na hrnek rýže dva hrnky vody). Osolte a vařte do změknutí cca 12-15 minut. 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1528 / 365

kJ / kcal

Bílkoviny

7,1

g

Sacharidy                     

79,9

g

- z toho cukry

0,1

g

Tuky                  

1

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,1

g

Sůl

0,01

g

 

               

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Záruka: 1,5 roku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.