Rýže Basmati extra long
Detailní popis produktu
Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu.
Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou, vyzrálou a proto voňavou ARAX Basmati rýži za „smradlavou či zatuchlou“ a proto nekvalitní. S mírnou nadsázkou se tak dá Basmati rýže přirovnat ke zrajícím sýrům a jejich silnému aroma. Je proto nasnadě pochybovat spíše nad kvalitou jakékoliv Basmati rýže bez typicky výrazného aroma.
Jak využit rýži Basmati v kuchyni:
Skvěle se hodí jako příloha. Chutnat vám bude i s čínskou směsí nebo v jiných asijských pokrmech.
Připravíte velmi snadno:
rýži propláchněte a vložte do hrnce (na hrnek rýže dva hrnky vody). Osolte a vařte do změknutí cca 12-15 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
|
Energetická hodnota |
1528 / 365 |
kJ / kcal |
|
Bílkoviny |
7,1 |
g |
|
Sacharidy |
79,9 |
g |
|
- z toho cukry |
0,1 |
g |
|
Tuky |
1 |
g |
|
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 |
g |
|
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Rýže |
|---|---|
| Záruka: | 1,5 roku |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výpis hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.