Semolinová těstovinová rýže "Risoni"
Jedná se o klasické semolinové těstoviny vyrobené z tvrdozrnné pšenice. Tvarem se velmi podobají rýži. Potěší vynikající chutí, rychlou přípravou a nelepí se. Jejich kladem také je, že si po uvaření zachovají dlouho svou pevnou strukturu, dokonce i v gastronádobách.
Kategorie: | Semolinové těstoviny |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Jedná se o klasické semolinové těstoviny vyrobené z tvrdozrnné pšenice. Tvarem se velmi podobají rýži. Potěší vynikající chutí, rychlou přípravou a nelepí se. Jejich kladem také je, že si po uvaření zachovají dlouho svou pevnou strukturu, dokonce i v gastronádobách.
Příprava těstovinové rýže je snadná. Na pánvi s vyšším okrajem se rozehřeje olej (nejlépe olivový olej) a rýže se na něm lehce osmaží. Přidá se naběračka vody, která se nechá vydusit. Postup se opakuje, dokud není těstovina měkká. Na závěr se přidá koření podle chuti – pepř, sůl, kari, paprika atd. Těstovinová rýže je velmi vhodná jako příloha, samostatně nebo na přípravu těstovinového rizota.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energie |
1505 / 355 |
kJ / kcal |
Tuky |
1,5 |
g |
- z toho nasynevé mastné kyseliny |
0,3 |
g |
Bílkoviny |
12 |
g |
Sacharidy |
72g |
g |
- z toho cukry |
3,2 |
g |
Vláknina |
2,7 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.