Ječné vločky, instantní

Ječné vločky vznikají lisováním ječného zrna. Zrno ječmene se nejdříve namočí v páře a posléze se rozdrtí. Mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou chuť i vůni. Jsou zdrojem sacharidů, vlákniny, vitaminu B a E, a minerálních látek jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. 

Značka: ARAX
od 18 Kč od 16 Kč bez DPH od 6 Kč / 100 g
Kategorie: Instantní cereální vločky
Záruka: 1 rok
Gramáž: 300 g
Skladem
18 Kč
16 Kč bez DPH
Gramáž: 3 kg
Skladem
205 Kč
178 Kč bez DPH

Ječné vločky sou zdrojem sacharidů, vlákniny, vitaminu B a E, a minerálních látek jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.  

Instantní vločky vynikají především rychlou přípravou a jsou vhodné pro přípravu kaší. Mohou se ale také přidávat do jogurt či tvarohu s medem a ovocem.

Nedoporučuje se zalévat vločky vroucí vodou. Živiny obsažené v ječmenu by se znehodnotily a připravený pokrm by ztratil svou vydatnost. 

Vločky necháme zalít horkou vodou (ne vroucí!) a necháme odstát cca 3 minuty. Dle chuti můžeme osolit. 

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energetická hodnota:

1412/334

kJ / kcal

Bílkoviny:

11

g

Sacharidy:                    

63

g

-          z toho cukry:

3

g

Tuky:                      

2

g

-          z toho nasycené mastné kyseliny:

1

g

Sůl:

0,045

g

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.