Pohankové vločky, instantní
Související produkty
Detailní popis produktu
Jemné instantní pohankové vločky jsou vynikající bezlepkovou potravinou vhodnou pro doplnění jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, snadno a rychle se připravují. Jsou vhodné do mnoha pokrmů - polévek, omáček či placek. Instantní pohankové vločky můžete použít jako základ chutných slaných polévek, do nákypů, omáček či dietních placek. Způsob přípravy spočívá v zalití horkou vodou v poměru 2:1 nechat odstát 5-7 minut.
Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Obsahují zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Způsob přípravy: Zalijeme horkou vodou v poměru 2:1 a necháme odstát 5-7 minut. Okořeníme dle chuti.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota: |
1530/361 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
12,0 |
g |
Sacharidy: |
71,0 |
g |
- z toho cukry: |
2,0 |
g |
Tuky: |
3,0 |
g |
|
|
|
- z toho nasycené mastné kyseliny: |
1,0 |
g |
Sůl: |
0,003 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky |
---|---|
Záruka: | 0,75 roku |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.