Jáhly

Doporučeno v těhotenství
Značka: ARAX
od 25 Kč od 5 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Výroba jáhel probíhá loupáním prosa, kdy vznikají malé žluté kuličky s průměrem asi jeden milimetr. Z jáhel se dají vykouzlit chutné variace pokrmů od sladké jahelné kaše s ořechy a mákem, přes švestkový jahelník, meruňkové jahelné knedlíčky, kokosové kuličky, slanou přílohu provoněnou bylinkami, či je jen tak zavařit namísto nudlí do polévky.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
25 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
229 Kč

Detailní popis produktu

Jáhly patřily mezi tradiční českou surovinu. Dříve se český stůl bez jáhel neobešel. Hospodyňky z nich pekly jahelníky s tvarohem a ovocem, vařily sladké kaše s medem a ořechy či je mastily slaninou a následně podávaly jako přílohu. Svatby, Velikonoce i Vánoce se nesly v jáhlovém stylu.

Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2.   

Délka vaření je cca 10-15 minut.

O příznivých účincích konzumace jáhel na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/  doporucene_v_tehotenstvi

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku

Energetická hodnota

1474 / 348

kJ / kcal

Bílkoviny

13,0

g

Sacharidy                    

71,0

g

- z toho cukry

0,7 

g

Tuky                      

1,4

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,2

g

Sůl

0,02

g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jáhly
Záruka: 1 rok
recepty: http://recepty.foodish.eu/jahly/zapecene-jahly-s-rajcaty-a-mozzarelou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 31.3.2020
Spokojenost